stickat mp3-fodral med fjärilsknappar

Ett fodral till min mp3 i svart garn och med gula, söta fjärilsknappar!


Smoothie

Om man vill trotsa det dåliga värdet och få allt att kännas extra sommrigt tänkte jag tipsa om en smoothie som jag knappt kan få nog av! Milkshakes är egentligen det jag brukar göra, men ibland känns det så himla onyttigt så en dag testade jag att göra en smoothie istället. Den känns så mycket nyttigare och är dessutom godare än milkshakes! (om den nu är nyttigare vet jag inte.. men känslan som räknas :P)


DU BEHÖVER:
- Mixerstav (mixer)
- Bägare (om du kör med mixerstav)
- Yogurt (jag brukar använda bäryogurt, men vilken som går nog bra)
- Mjölk
- Frusna bär/ frusen frukt
- Stort glas
- Sugrör

Fördelning:
1 del yogurt
1 del mölk
1,5 del bär (jag brukar ta en ½ del blåbär och 1 del jordbuggar)

GÖR SÅ HÄR:
1) Häll alla ingredienser i bägaren/mixern. OBS! att bären är frusna är faktiskt viktigt! Den blir riktigt kall och en härligare känsla!
2) Mixa! :)

sedan är det FÄRDIGT! Och riktigt gott:P

Valmöjligheter

Sydde en valpåse för nästan ett år sedan. En eko-inspirerad påse, som fått följa med till skolan som skolväska och även till konsum ett antal gånger.
Vi har alla valmöjligheter, och varför inte välja det miljövänligare alternativet? Och vad passar då bättre än en tygpåse med en grön val på? :)
Tyg: Stoff & Stil (i Malmö)
Tryck: Eget men ritad med Panduro Hobby's textilpennor (finns att köpa både styckvis och i större förpackningar)

Det jag gjorde var att klippa till önskad bredd och längd jag ville ha på påsen, med ca 1cm sömnsmån. Eftersom att jag sydde allt i ett stycke så var det bara att dubbla längden när jag klippte till. Sedan vek jag den på mitten och syddeihop sidorna.

Efter det så vändes den på rätt håll, och jeg vek in kanderna där uppe, och sydde raksöm på det.

Handtagen gjordes av duggelvikt tyg och syddes fast med en ikryssad ruta.

Så till trycket. Jag ritade helt enkelt upp valen på en pappbit, klippte ut den och ritade sedan runt den med en tunn penna, bara så att jag skulle kunna ändra om det blev snett. Sedan lade jag en tidning i väskan, så att inte pennorna skulle gå igenom och fyllde sedan i de svarta kanterna och sedan det gröna.

The Happening- Lunds station

Var på bio i Lund med min Tim och galne Cliff och såg på The Happening.

DET VAR CLIFF SOM TVINGADE MIG ATT FOTOGRAFERA!

Var egentligen inte tänkt att jag skulle fota en massa, men det gjorde jag. Inte bara jag för den delen, då Cliff tyckte det var spännande att springa runt och vara spion med min kamera. Men det blev alltså inte så BRA bilder, men jag experimenterade lite med slutartiden och ett tåg och fick till riktigt bra blixt-inställningar för ansiktsporträtt. Är dock kanske inte av allmänt intresse, så de lämnar jag till mej själv. Kommer mer seriöst senare kan jag intyga! Säkert flummigare också i och för sig...

På återseende!

RSS 2.0