it's a beautiful morning...

... eller inte. Här är det grått. Men Samira är en mys-katt!



Provade att börja sticka ett par vantar, men det gick inte så bra.. Har aldrig använt strumpstickor förut, så får väl försöka läsa på lite mer om det. Och förresten så kommer jag nog aldrig hinna blogga mer. Så ett litet halft hejdå blir det här.

I, I, I and I

Hej, jag är trött idag igen! Skola idag, sen fick jag skynda direkt till jobbet... Slutade sju (skulle egentligen jobbat till åtta, men lådorna jag packade i tog slut så jag fick gå:P), kom hem, värmde lite mat och kollade på "Vilda små värstingar". Nu sitter jag här men ska minsann dra mig in på rummet och läsa svenskläxan. Sen ska jag SOVA! <3

Orkar inte ta mig in till Malmöfestivalen idag, trots att självaste Millencolin spelar. Får bli i morgon istället, med både Familjen och Slagsmålsklubben! :D

På lördag när jag väl är i malmö tänkte jag gå runt och leta lite garn till en mössa och vantar, och om jag snor pengar ur min spargris så kanske jag till och med kollar efter jeans.

trvlig kväll/ god natt

miriam

halfway through sleeping

DAGEN
1. Sovmorgon
2. Trevlig frukost
3. Promenad med katten
4. Pågatåg
5. Skola med trevliga personer
6. Sjunga förkläddgud + leka "skoleken" med ettorna
7. Sitta i en missbildad ring som inte fungerar som den ska och krama Max
8. Missa tåget och få ta nästa, 9 minuter senare. Pågatåg
9. Skynda hem och äta god Yoggi
10. Jobba. Nu över 200 kr rikare.
11. Hemma, diska och laga god mat.
12. Sitta med en mysig filt, ringa Tim och skriva in saker i kalendern

MINUS

- Surt att Skånetrafiken ska höja priserna med 10% nästa termin.
- Att Skånetrafiken inte insett sitt misstag och gett tillbaka T+:et till oss fattiga studenter
- Huvudverken vill inte riktigt lämna mig i fred
- Stepho var inye i skolan. MISS YOU!
- Kommer inte träffa Tim på aslänge (:O)

PLUS
- Linnea, Kajsa, Christel, Kerstin och alla andra som gör mig glad.
- Att krama Max
- Telefonsamtalet med Tim <33

höstluft

Ett litet höstigt armband:) Själva tråden och spännet fick jag till pärlorna! (Detta är också av de från Tiger)



så kanske 3 kr för ett armband.. (som jag säkert aldrig kommer använda ändå.. men men:P)

no smelling

Haha, jag har inget luktsinne kvar! Inte de gånger det faktiskt går att dra in luft genom näsan:P Halvhes är jag också, and I like it! Att vara förkyld kan nämligen vara riktigt mysigt! Sitta med lite snuva, en film/bok, lite te/varmchoklad och kakor. Men tyvärr så gör morgondagen det mindre skoj... då är det ju skola och DÅ vill man inte vara förkyld! Om jag kommer hem innan tre imorgon ska jag dessutom jobba. Det har jag gjort hela dagen idag:) Igår var jag på malmöfestivalen med lite trevliga personer och såg Miss Li , Tingsek och Svenska Akademien. Miss Li var helt underbar, man blir så glad av henne! Tingsek var också bra, men jag tycker det mesta av hans musik låter lika dant^^ Svenska Akademien var SJUKT bra! Snapphaneklanen liksom <3 Tyvärr missade jag The Boring Sundays... men det överlever jag nog:P

Nu ska jag äta! adjö.

ps. kommer upp ett litet armband senare ikväll:)

Samirapira i det gröna





jag tycker om min lilla kise!

mega kudde number two + number one

Ja, igår gjorde jag kuddfodral till kudde nummer två :) Så här ser dom ut:




and suddenly it looked new

God förmiddag! :D Idag har jag lagt in den nya designen jag har gjort, och faktiskt jobbat lite på. De förra har bara varit som jag gjort lite hastigt och lustigt. Så jag är nöjd med den här iallafall:)

Idag ska jag nogförsöka sy kuddfodralet till den sista mega-kudden. Sen får jag se vad jag gör! Tim flyttar till Kristianstad idag och han ska bo där under vardagarna, men kommer hem på helgerna. Så nu kommer vi inte ses förrän tidigast på fredag... :(

rainbows all around me

Idag gjorde jag ett pärlhalsband av träpärlor som jag köpte på Tiger igår, dom har nämligen fått ett Tiger i Malmö! :D Köpte också tre små glasramar (3 för 10 kr) och en svart anteckningsbok där jag hade tänkt försöka lära mig skissa lite, om det nu är möjligt...


Pärlorna: 10 kr/påsen. (50 gram, dvs ganska många pärlor!)



Det blev iallafall ett glatt litet halsband!:)

red, red, red

Igår åkte jag till malmöfestivalen med Kajsa och Linnea, och var där en studn med våra godisremmar innan tåget tog oss till Lomma. Där var det kräftskiva hos Johan. Vegetarian som jag är blev det inget kräftätande för min del, men att leka med kräftor är en hemlig påassion jag har... :D Det var iallafall sjukt mysigt med folket där! Efter kräftskivan (eller, hallå, klelftskivan var det ju.. för oss lelare liksom!) åkte vi hem till christel och kollade på The Holiday - jag kan inte låta bli att gråta lite skvättar här och där när jag ser den- sen så sov jag och Kajsa hos Linnea och i morse åt vi frukost med christel på ett jättemysigt café:)



the night is younger than the day





Gick somsagt ut innan. Jag har en liten specialkärlek för slutartids-lek. (alla bilder är helt oredigerade, utom en som enbart är omgjord till svartvit)

ps. när ni klickar upp småbilderna blir det jättedålig kvalité, sorgligt men sant..:(

and soon i'll break your nose

Hej, kom hem från Tim för några timmar sedan, åkte dit igår kväll efter lite ärenden i Lund och i rambutiken i Höör, där det finns en väldans trevlig gubbe:) Idag är jag dock på uselt humör. Småsur på Tim när jag stack, men det lade sej när jag fick utbrott på pappa. Han förstår ingenting, och han vill inte förstå. Men nu är jag iallafall inte arg på det viset längre. Har nyss bränt (oh, ja, jag är fattig) Coldplays 'Viva la Vida', en underbar skiva. Ska nog gå ut en runda, lyssna på Tingsek och samla tankarna och kanske ringa till min lilla pojke. Kanske får kameran följa med ut?

Hoppas ni har haft det bra idag, god kväll!

PS. Tingsek kommer till Malmöfestivaln, underbart va!?

and together we ate

Lagade mat med mamma innan och lyssnade på Bruce Springsteen, det var riktigt mysigt! Vi gjorde tacos och jag gjorde avokadokeso-röran christel gav mig receptet på. Den är så god! (fast det blev för mycket citronsaft i min... tog hälften av allt förutom den ^.^) Så därför tänkte jag lägga upp receptet här, utifall att det skulle titta in en vilsen själsom verkligen inte vet vad den ska äta till sina sallader/potatisklyftor/tacos/vitlöksbröd eller vad det nu kan vara.


Ingredienser
- 2st Avokados
- 4 dl Keso
- ½ rödlök
- 3 msk citronsaft

+

vitpeppar & salt


Gör såhär
1. Gröpa ur avokadosarna, hacka/skär rödlöken, pressa ur citronsaft ur en citron och häll allting i en skål.
2. Rör, mosa, hacka och blanda. Färdigt!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag göra en liten hårinpackning bestående av äggula och olivojla. Läskigt! Hoppas det blir bra bara, mitt hår är så slitet och knasigt och risigt just nu. Medan inpackningen verkar ska jag kolla film med Mamma och Björn.

Auf Wiedersehen!

my little red handbag, the end.

Sydde färdigt min röda lilla tant-väska när jag var hos farmor. Kände mig lite tvungen att lägga upp resultatet! Blev inte riktigt som jag tänkt mej, men förutom en jättekonstig och misslyckad limning som förstörde en bit av tyget, så är jag nöjd:)





(för att få större bilder, klicka på dem! )

there's a hurricane

Är hemma från ett stormigt Aridl nu, men försvinner till Svalöv ett slag:)




visiting grandma

Halloj! Nu åker jag snart till farmor, och kommer vara där i några dagar framåt, max en vecka. Farmor är elöverkänslig så det blir alltså INGET bloggande där. Hon bor i Arild, nära havet, så det blir förmodligen en del fotande iallafall! Men ni får ha det så bra så länge! :)

på återseende

jump, fly, whatever you like

Här kommer lite badbilder från Blekinge!

Björn och Alice hoppar ner i havet:



Valter som inte riktigt vågade hoppa i vattnet hoppade på bryggan istället!

Och såklart var Björn och Alice också tvugna att göra det..:P

deathly hollows

Igår kväll var jag på Opera! Såg Caino & Abele och Noas Flod. Noas Flod var bäst, en riktigt rolig opera faktiskt:) Och alla var så duktiga, särskillt mina kära små vänner! Idag har jag läst ut HP & the H-B P. Och har börjat på den sista nu också.. Hade egentligen tänkt fortsätta med "Idioten" men kunde inte låta bli Harry Potter bara:P

Jaja, nu ska jag göra mej en smoothie och gå ut med katten i trädgåden och läsa! Senare idag kommer det lite bilder från havet, där jag var med ltie släktingar för någon vecka sedan.

Pusshej!

tired in my brain

Här kommer en bild från när jag var hos mormor, kom på att jag inte har lagt upp dom än^^ Fotot är iallafall på mitt kusinbarn Fia:)

300

Idag har jag typ inte gjort någonting alls... Läst en massa Harry Potter och slappat. Kanske inte så konstigt, för jag var ju ute igår i Malmö med Camilla och Vicky. Det var jätteroligt:) Var först och hälsade på några av camillas vänner sedan bar det av till KB. Innan vi stack ut så försökte jag sy färdigt min röda lilla väska... Men det gick inget vidare och jag blir bara arg när jag tänker på det nu. Får kanske börja dra igång på andra kuddfodralet eller ett par stickestrumpor istället!

nice people, nice food

Trevlig kväll igår, men många glada och trevliga människor som jag saknat:) Idag tänkte jag sätta mig ner och fundera på min röda lilla väska... Så om jag har tur med tänkandet så får den kanske följa med när vi ska ut ett gäng ikväll på KB.

Later!

RSS 2.0